Nekeptas varškės tortas

Perskaitytas kartų: 6496

Ingredientai

:

Selga sausainiai (apie 300 g)

sviestas (50 - 70 g)

kreminė varškė (500 g)

cukrus (0,5 stiklinės ar pagal skonį)

mėgstama želė (1 pakelis)

želatina (3 - 4 a. š.)

mėgstamos uogos

Gaminimas

:

Sausainius (gali būti ir Gaidelis, bet su Selgos daug skaniau) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių. Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi ( ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus ). Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui maišant supilti į varškės masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pakelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)