Naujųjų metų pyragas

Perskaitytas kartų: 2533

Naujųjų metų pyragas

Ingredientai

:

miltai (500 g.)

žąsies taukai (100 g.)

cukrus (80 g.)

druska (pagal skonį.)

tarkuota citrinos žievelė (1 arbat. šaukšt.)

mielės (30 g.)

pienas (1,5 stikl.)

medus (100 g.)

razinos (100 g.)

migdolai arba riešutai (100 g.)

kiaušiniai (1 vnt.)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

romas (3 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Miltus išsijokite, sudėkite taukus, cukrų, druską ir citrinų žievelę. Pašildykite pieną ir užmaišykite mielinę tešlą. Maždaug 2 valandas palikite įrūgti, paskui iškočiokite. Medų ištirpinkite, sumaišykite su kapotais ir razinomis, kiaušiniu, vaniliniu bei romu ir tepkite ant tešlos lakšto. Pradėję nuo vieno krašto, tešlą suvyniokite ir dėkite į riebalais išteptą skardą. Vidutinio karštumo orkaitėje kepkite, kol pasidarys aukso gelsvumo. Iškepusį pyragą aptepkite cukraus glajumi ir papuoškite .

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)