Morkų sausainėliai

Perskaitytas kartų: 2637

Ingredientai

:

tarkuotos morkos (2 stiklinės)

kiaušiniai (2 vnt.)

aliejus (2 valg. šaukšt.)

kvietiniai miltai (1,5 stiklinės)

kepimo milteliai (2 arbat. šaukšt.)

vanilinis cukrus (1 arbat. šaukšt.)

Gaminimas

:

Morkas smulkiai sutarkuojame arba sutriname blenderiu ir po to jas sumaišome su aliejumi (maišiau su paprastu saulėgrąžų aliejumi). Kiaušinius išplakame, dedame į juos cukrų ir vėl gerai išplakame. Pilame ant morkų. Miltus pirmiausia prasijoti, įdėti į juos kepimo miltelius bei cukrų. Po to beriame į morkas ir viską išmaišome. Į skardą paklojame kepimo popieriaus ir su šaukšreliu kabiname gautą masę ir dedame į kepimo skardą. Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje apie 30 min, kol sausainiai taps gražios oranžinės spalvos. Sausainiai gavos visai skanūs, atvažiavę svečiai juos greit išgraibstė!:)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)