Morkų pyragas su glajumi

Perskaitytas kartų: 5198

Ingredientai

:

nuluptos ir supjaustytos morkos (6 vnt.)

miltai (2 stikl.)

soda (2 arbat. šaukšt.)

druska (0.5 arbat. šaukšt.)

cinamonas (2 arbat. šaukšt.)

muskato riešutas (1 arbat. šaukšt.)

gvazdikėliai (0,5 arbat. šaukšt.)

lydytas sviestas (175 ml.)

kiaušiniai (3 vnt)

migdolų ekstraktas (2 arbat. šaukšt.)

rudasis cukrus (1 stikl.)

pasukos (175 ml.)

kokoso drožlės (0,5 stikl.)

glajui:

grietinėlė (0,5 stikl.)

sviestas (50 g)

vanilės ekstraktas (1 arbat. šaukšt.)

cukrus (2 stikl.)

Gaminimas

:

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išlydykite sviestą. Puode virkite morkas kol suminkštės, apie 15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, , muskato riešutus, gvazdikėlius ir druską. Tirpinta sviestą, rudajį cukrų, kiaušinius, migdolų ekstraktą ir pasukas į atskirą dubenį. Tada sumaišykite ją su sausa ingredientų mase. Įmaišykite virtas morkas ir kokosų drožles. Perdėkite tešlą į kepimo indą. Kepkite 40-45 minučių. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir užtepkite ant atvėsusiu pyrago.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)