Morkų pyragas

Perskaitytas kartų: 2939

Ingredientai

:

smulkiai sutarkuotos morkos (3 stiklinės)

cukrus (2 stiklinės)

kiaušiniai (3 vnt)

sveistas (100 g)

miltai (14-16 šaukštų)

grietinė (2 šaukštai)

soda (1 šaukštelis)

vanilinis cukrus

cinamonas

imbiero milteliai

Gaminimas

:

Smulkiai sutarkuoti morkas, sumaišyti su ir palaukti, kol cukrus visiškai ištirps (apie 10 min). Išlydyti ir sviestą, grietinėje nugesinti sodą. Viską supilti į morkų masę ir įmušti . Pagal skonį įberti cinamono, imbiero bei vanilinio cukraus, suberti miltus. Tešla turi būti labai tiršta. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180ºC orkaitėje maždaug 35-45 minutes.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)