Morkų keksiukai

Perskaitytas kartų: 3574

Ingredientai

:

cukrus (400 g)

aliejus (230 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

pekano (karijų) arba graikiniai riešutai (130 g)

tarkuotos morkos (320 g)

miltai (320 g)

druska (0,5 a.š.)

kepimo milteliai (1 a.š.)

cinamonas (2 a.š.)

glaistui:

Philadelphia tepamas sūrelis (250 g)

sviestas (125 g)

cukraus pudra (500 g)

vanilės esencija (2 a.š.)

Gaminimas

:

Sumaišyti cukrų, aliejų ir kiaušinius. Palaipsniui sudėti likusius ingredientus. Keksiukų formeles iškloti sijonėliais, sukrėsti tešlą, kepti apie 25-30 min., 175-180 C. Gaunasi apie 24 keksiukus. Galima vietoj iškepti pyragą, tuomet reikia kepti apie valandą.
Glaistui kartu ištrinti, išsukti. Geriausia naudotis kombainais ir pan. prietaisais gaminant šį glaistą. Glaistą užtepti ant morkų , jiems atvėsus. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)