Moliūgo saldainiai

Perskaitytas kartų: 7738

Moliūgo saldainiai

Ingredientai

:

prinokęs moliūgas

vandens (1 l.)

cukraus (1 kg.)

citrinos rūgšties (1 šaukštas)

vanilės

šlakelis romo

apelsinų ir citrinų žievelės (pagal skonį)

Gaminimas

:

Moliūgas pusiau ir, išėmus bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabalėliais, kurie užpilami išvirti su prieskoniais bei citrinos ir ataušusiu cukraus sirupu. Palaikoma per naktį. Paskui moliūgai išgriebiami, sirupas vėl užvirinamas ir karštas ant moliūgų. Palaikius 10-12 val., verdama kaip uogienė ant mažos ugnies (moliūgo gabalėliai turi būti skaidrūs). Išvirę gabalėliai išgriebiami, leidžiama jiems nuvarvėti ir išdžiovinami orkaitėje, krosnyje ar ant karšto radiatoriaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)