Moliūginis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 3220

Ingredientai

:

tarkuotas moliūgas (500 g.)

sviestas (150 g.)

cukrus ( 100 g.)

kiaušiniai (3 vnt.)

krakmolas (50 g.)

kreminė varškė (500 g.)

rudasis cukrus (1 šaukštas)

riebi grietinėlė (150 g.)

paprasti balti sausainiai (360 g.)

ciberžolė (1 šaukštelis)

vanilinis cukrus (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Trintus sausainius su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase iškloti torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. iki purumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kreminę varškę išmaišyti su kiek paplakta grietinėle, krakmolu ir su kiaušinių mase. tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. Į atvėsusius moliūgus įmaišyti ciberžolės ir su varškės mase. Suversti ant sausainių. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min. Valgyti gerai atšaldytą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)