Moldaviška placinda su moliūgais

Perskaitytas kartų: 3411

Ingredientai

:

nuvalytas moliūgas (400 g)

cinamonas (1 a. š.)

muskatas (0,5 a. š.)

cukrus (100 g)

kiaušinis (1 vnt.)

margarinas (200 g)

miltai (400 g)

druska

kepimo milteliai (1 - 2 a. š.)

Gaminimas

:

Moliūgą sutarkuoti smulkia tarka (morkų), įberti 50 g cukraus, cinamono ir muskato. Palikti pastovėti, kol bus tešla. Tešlai kiaušinį išsukti su margarinu ir likusiu cukrumi, įberti druskos. Berti miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Iškočioti tešlą 3 mm storio sluoksniu. Formuoti kaip kibinus, į vidų dedant po didelį šaukštą moliūgų įdaro, tiek nuspaudžiant skystį. Pyragėlius kepti 200 C orkaitėje apie 20-30 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)