Močiutės mielinis pyragas su obuoliais

Perskaitytas kartų: 2980

Ingredientai

:

miltai (1 kg.)

mielės (20 g.)

pienas (600 g.)

susmulkinti migdolai (100 g.)

kardamono grūdeliai (6-8 vnt.)

kiaušinių tryniai (5 vnt.)

kiaušinis (1 vnt.)

sviestas (200 g.)

cukrus (200 g.)

citrina (1 vnt.)

druska (truputis)

obuoliai

Gaminimas

:

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, , supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. kepti orkaitėje apie 50 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)