Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

Perskaitytas kartų: 3830

Ingredientai

:

margarinas (100 g)

cukrus (0,75 st.)

kiaušiniai (2 vnt.)

medus (100 g)

šaltas vanduo (1 v.š.)

grietinė (0,5 st.)

miltai (1,5 st.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

kakava (1 v.š.)

prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.)

lazdyno riešutai (sauja)

datulės be kauliukų (sauja)

Gaminimas

:

Margariną pertrinti su cukrumi, trynius, medų (patirpinti, jei kietas), šaukštą šalto vandens, grietinę. Viską gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais. Trinti iki masės. Baltymus išplakti iki putų ir švelniai sumaišyti su tešla. Įmaišyti riešutus ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo formelių dydžio) 160-170º C temperatūros orkaitėje. Iškeptus meduoliukus papuošti. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)