Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

Perskaitytas kartų: 5003

Ingredientai

:

margarinas (100 g)

cukrus (0,75 st.)

kiaušiniai (2 vnt.)

medus (100 g)

šaltas vanduo (1 v.š.)

grietinė (0,5 st.)

miltai (1,5 st.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

kakava (1 v.š.)

prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.)

lazdyno riešutai (sauja)

datulės be kauliukų (sauja)

Gaminimas

:

Margariną su cukrumi, įdėti atskirtus , medų (patirpinti, jei kietas), šalto vandens, grietinę. Viską gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais. Trinti iki vienalytės masės. Baltymus išplakti iki putų ir švelniai sumaišyti su tešla. Įmaišyti riešutus ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo formelių dydžio) 160-170º C temperatūros orkaitėje. Iškeptus meduoliukus papuošti. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)