Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

Perskaitytas kartų: 4361

Ingredientai

:

margarinas (100 g)

cukrus (0,75 st.)

kiaušiniai (2 vnt.)

medus (100 g)

šaltas vanduo (1 v.š.)

grietinė (0,5 st.)

miltai (1,5 st.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

kakava (1 v.š.)

prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.)

lazdyno riešutai (sauja)

datulės be kauliukų (sauja)

Gaminimas

:

Margariną pertrinti su cukrumi, įdėti atskirtus trynius, medų (patirpinti, jei kietas), šaukštą šalto vandens, grietinę. Viską gerai išmaišyti. Berti miltus, su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais. Trinti iki vienalytės masės. Baltymus išplakti iki putų ir švelniai su tešla. Įmaišyti riešutus ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo dydžio) 160-170º C temperatūros orkaitėje. Iškeptus meduoliukus papuošti.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)