Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

Perskaitytas kartų: 3625

Ingredientai

:

margarinas (100 g)

cukrus (0,75 st.)

kiaušiniai (2 vnt.)

medus (100 g)

šaltas vanduo (1 v.š.)

grietinė (0,5 st.)

miltai (1,5 st.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

kakava (1 v.š.)

prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.)

lazdyno riešutai (sauja)

datulės be kauliukų (sauja)

Gaminimas

:

Margariną pertrinti su cukrumi, įdėti atskirtus trynius, medų (patirpinti, jei kietas), šaukštą šalto vandens, grietinę. gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais. Trinti iki vienalytės masės. išplakti iki putų ir švelniai sumaišyti su tešla. Įmaišyti ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo formelių dydžio) 160-170º C temperatūros . Iškeptus meduoliukus papuošti. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)