Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

Perskaitytas kartų: 3743

Ingredientai

:

margarinas (100 g)

cukrus (0,75 st.)

kiaušiniai (2 vnt.)

medus (100 g)

šaltas vanduo (1 v.š.)

grietinė (0,5 st.)

miltai (1,5 st.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

kakava (1 v.š.)

prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.)

lazdyno riešutai (sauja)

datulės be kauliukų (sauja)

Gaminimas

:

Margariną su cukrumi, įdėti atskirtus trynius, medų (patirpinti, jei kietas), šaukštą šalto vandens, grietinę. Viską gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, . Trinti iki vienalytės masės. Baltymus iki putų ir švelniai sumaišyti su tešla. Įmaišyti riešutus ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo formelių dydžio) 160-170º C orkaitėje. Iškeptus meduoliukus papuošti. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)