Migdolų tortas su kavos kremu

Perskaitytas kartų: 3190

Ingredientai

:

miltai (150 g)

cukrus (5 šaukštai)

sviestas (25 g)

kietai virto kiaušinio trynys (1 vnt)

kiaušinio trynys žalias (1 vnt)

druska

migdolų tešlai:

cukraus pudra (50 g)

migdolai (500 g)

baltymai (5 vnt)

migdolų esencija (4 - 5 lašai)

sviestas (2 šaukštai)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

kiaušinis (1 vnt)

kavos kremui:

tryniai (2 vnt)

cukraus pudra (1 stiklinė)

kiaušiniai (3 vnt)

sviestas (375 g)

romo esencija (2 - 3 šaukštai)

stipri malta kava (0,5 stiklinės)

spiritas (2 šaukštai)

perteimui:

braškių džemas (0,5 stiklainio)

Gaminimas

:

Paruošti trapią tešlą: iš nurodytū produktų suminkyti trapią tešlą, ją įdėti į šaldytuvą ir 30min. Paskui dėti į kepimo formą ir kepti 170laipsnių kaitrumo orkaitėje, kol gražiai paruduos. Ataušinti formoje ir tik tada išimti iš jos.
Paruošti migdolų tešlą: nuplikytus, nuluptus migdolus padžiovinti keptuvėje arba orkaitėje ir sumalti. Cukraus pudrą ištrinti su kiaušiniu. Į gautą masę dalimis sudėti migdolus ir išplaktus baltymus, įlašinti mogdolų esencijos ir įberti druskos. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepti torto formoje, išteptoje svieste ir pabarstytoje džiūvėsėliuose, vieną po kito iškepti du papločius.
Paruošti kremą: Kiaušinius išsukti su cukrumi ir plakti ant garų, kol masė . Sviestą gerai ištrinti su tryniais. trinti, po truputį sudėti ataušintus išplaktus kiaušinius, supilti kavą su visais tirščiais, spiritą, įlašinti romo esencijos. Jei per mažai kavos skonis, dar galima įpilti 1 – 2 šaukštelius tirpios kavos ir kakavos.
Išteptą trapios tešlos paplotį aptepti aviečių džemu ir ant jo uždėti migdolinį paplotį. Jį aptepti kavos kremu, ant viršaus dėti natrąjį migdolinį paplotį. Torto viršų ir šonus aptepti likusiu kremu, bei papuošti pagal fantaziją.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)