Migdolinis juodųjų serbentų tortas

Perskaitytas kartų: 3541

Ingredientai

:

tešla:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (80 g.)

malti migdolai (80 g.)

tarkuotos citrinos žievelė (1 vnt.)

romas (1 šaukštas)

varškė (100 g.)

cinamonas (žiupsnelis)

džiūvėsėliai (40 g.)

druska

viršutinis sluoksnis:

želatina (16 g.)

juodieji serbentai (750 g.)

cukrus (200 g.)

šokoladas (50 g.)

grietinėlė (150 ml.)

vanilinis cukrus (pakelis)

Gaminimas

:

Kiaušinių trynius išplakti su . Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti.
Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Užtepti ant torto, papuošti uogomis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)