Mielinis pyragas su varške ir koncervuotom kriaušem

Perskaitytas kartų: 2997

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (500 g.)

kiaušiniai (1 vnt.)

pienas (250 ml.)

presuotos mielės (25 g.)

aliejus (5 šaukštai)

cukrus (4 šaukštai)

vanilinis cukrus (2 šaukšteliai)

įdarui:

varškė (400 g.)

cukrus (4 šaukštai)

citrinų esencija (2 lašai)

konservuotos kriaušės

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai išklojame tešla paliekame tešlos bortelius. Įdarui pertrintą varškę gerai išmaišome su , citrinos esencija, kiaušiniu. Įdarą dedame ant tešlos, kriaušes supjaustome riekelėmis ir dedame ant varškės. Ant pyrago viršaus padarome pagražinimus iš tešlos, patepame kiaušinio plakiniu ir dedame į įkaitintą iki 180 orkaitę 40 min. Iškepusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)