Mielinis pyragas su varške ir koncervuotom kriaušem

Perskaitytas kartų: 3209

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (500 g.)

kiaušiniai (1 vnt.)

pienas (250 ml.)

presuotos mielės (25 g.)

aliejus (5 šaukštai)

cukrus (4 šaukštai)

vanilinis cukrus (2 šaukšteliai)

įdarui:

varškė (400 g.)

cukrus (4 šaukštai)

citrinų esencija (2 lašai)

konservuotos kriaušės

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Užminkome minkštą mielinę ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai išklojame tešla tešlos bortelius. pertrintą varškę gerai išmaišome su cukrumi, citrinos esencija, kiaušiniu. Įdarą dedame ant tešlos, kriaušes supjaustome riekelėmis ir dedame ant varškės. Ant pyrago viršaus padarome pagražinimus iš tešlos, patepame kiaušinio plakiniu ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40 min. Iškepusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)