Mielinis pyragas, keptas krosnyje

Perskaitytas kartų: 4690

Ingredientai

:

miltai (apie 800 g.)

cukrus (1 stilklinė)

mielės (40 g.}

grietinėlė (1 l.)

aliejus (3 šaukštai)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Pakurti krosnį ir pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Šiek tiek grietinės masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies. Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis, malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas. Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti. Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, metas minkyti rankomis. Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais. Jei labai limpa prie rankų, vadinasi miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa. Skardą ištepti , sudėti gerai išminkytą tęšlą ir padėti ant krosnies, kad iškiltų. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį. Pyragas kepamas apie valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą. Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti popieriumi. Mano mama, kepdama šį pyragą, įplaka 2 kiaušinius, bet aš juos pakeičiau - pyragas ilgiau išsilaiko šviežias, yra puresnis ir šviesesnis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)

Komentarai:
(1)


sinsan: va ci atai pyragas. mano babuska tokius kepdavo krosny, velykom ir kaledom, o po to dar ant siltu sviesta tepdavai ir mmmmm super receptas, jei galeciau ne 5, o 10 balu duociau. Jums gerai kai turite peciu, jauciu ir bandas kaimiskas ir vedarus kepate.
2010-10-21 12:06

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas