Mielinės spurgos su džemu

Perskaitytas kartų: 13262

Ingredientai

:

miltai (500 g.)

cukrus (3 šaukštai)

druska (žiupsnelis)

pienas (250 g.)

aliejus tešlai (5 šaukštai)

sausos mielės (1 pakelis)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus (kepimui)

mėgiamas džemas

Gaminimas

:

Iš miltų, cukraus, druskos ir šilto pieno, aliejaus bei pakelio sausų mielių išminkome mieliną tešlą. Kildinam apie pusvalandį šiltoje vietoje, tuomet vėl minkome tešlą ir dar kartą kildinam. Tešlą iškočiojame, stikline išspaudžiame apskritimus. Kraštus apskritimų aptepame plaktu baltymu, dedame į vidų norimo ir kitu apskritimu. Spurgas pakildinam dar 15 minučių ir tuomet verdame įkaitintame aliejuje. Iškeptas spurgas pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 5)

Komentarai:
(1)


Jūratė: Geros spurgytės. Kam aktualu, galima ir be kiaušinio. Pavyko puikiai. Aš net neklijavau dvieju, o tiesiog pakočiojau iki max 1 cm. Gavosi storos, išsipūtę, o po to pro nedidelę įpjovą šone sukišau džemą. Mažiau darbo gavosi.
2013-02-12 15:49

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas