Mielinės bandelės

Perskaitytas kartų: 3211

Ingredientai

:

miltai (500 g)

cukrus (1 šaukštelis)

sviestas (200 g)

druska (0,5 šaukštelio)

kiaušiniai (4 vnt)

mielės (30 g)

šiltas pienas (1 šaukštas)

kiaušinių tryniai bandelėms aptepti (2 vnt)

sviestas formelėms patepti

Gaminimas

:

Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi ir žiupsneliu miltų. apie 15 minučių. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Išlydytą sviestą atvėsinti ir supilti kartu su mielių mase į miltus. Minkyti tešlą, kol nelips prie kraštų. Paskui uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 minučių. Iš tešlos iškočioti volelį, jį padalinti į 20 gabaliukų, o paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis, iš kurių viena dalis yra du trečdaliai tešlos, o kita – vienas trečdalis. Iš jų visų suformuoti rutuliukus. Formeles ištepti sviestu. Įdėti didįjį , viduryje padaryti įdubą ir į ją įdėti mažąjį . Dar palaikyti, kad pakiltų apie 90 minučių. Orkaitę įkaitinti iki 220 0C. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir kepti apie 15-20 minučių. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)