Meduoliškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 1986

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt.)

rudasis cukrus (100 g)

medus (60 g)

saulėgrąžų aliejus (150 ml)

grietinė (2 šaukštai)

miltai (220 g)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

cinamonas (1 šaukštelis)

malti gvazdikėliai (žiupsnelis)

maltas imbieras (žiupsnelis)

obuoliai (1 kg)

Gaminimas

:

Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti cukrumi. Suberti obuolius į dugną ir spūstelti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, maišant pilti medų (jei sukietėjęs, tai kiek pašildyti, kad būtų ), aliejų ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais. Miltus įmaišyti į kiaušinių masę ir tešlą užpilti ant obuolių sluoksnio. Kepti 190 laipsnių apie 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)