Meduoliškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 1918

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt.)

rudasis cukrus (100 g)

medus (60 g)

saulėgrąžų aliejus (150 ml)

grietinė (2 šaukštai)

miltai (220 g)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

cinamonas (1 šaukštelis)

malti gvazdikėliai (žiupsnelis)

maltas imbieras (žiupsnelis)

obuoliai (1 kg)

Gaminimas

:

Obuolius nulupti ir supjaustyti. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Suberti obuolius į dugną ir spūstelti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, maišant pilti medų (jei sukietėjęs, tai kiek pašildyti, kad būtų skystas), aliejų ir . Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais. Miltus į kiaušinių masę ir tešlą užpilti ant obuolių . Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)