Meduoliškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 1806

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt.)

rudasis cukrus (100 g)

medus (60 g)

saulėgrąžų aliejus (150 ml)

grietinė (2 šaukštai)

miltai (220 g)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

cinamonas (1 šaukštelis)

malti gvazdikėliai (žiupsnelis)

maltas imbieras (žiupsnelis)

obuoliai (1 kg)

Gaminimas

:

Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti . Suberti obuolius į dugną ir spūstelti. Kiaušinius išplakti su , maišant pilti medų (jei sukietėjęs, tai kiek pašildyti, kad būtų skystas), aliejų ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais. Miltus įmaišyti į kiaušinių masę ir tešlą užpilti ant obuolių . Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)