Meduolinės tešlos eglutė

Perskaitytas kartų: 8492

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

medus (200 g)

cukrus (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (600 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

prieskoniai meduoliams

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į indą sudedamas sviestas, cukrus ir medus ir tirpinamas ant šiltos ugnies. tiek atvėsiname ir beriame miltus, kepimo ir prieskonius. Tuomet dedame kiaušinius. Gerai išminkoma tešla ir kočiojama labai plonai. Išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama apie 15 minučių 180 0C .
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilti cukrų, pieną ir kakavą. tiek maišant.
Tada lipdome eglutę- pirmiausia dedame didžiausią žvaigždę, patepame šokoladiniu glajumi, tuomet dedame mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir lipdome eglutę. Sulipdžius eglutę, paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)