Meduolinės tešlos eglutė

Perskaitytas kartų: 8819

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

medus (200 g)

cukrus (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (600 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

prieskoniai meduoliams

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į indą sudedamas sviestas, cukrus ir medus ir tirpinamas ant šiltos ugnies. Šiek tiek atvėsiname ir beriame miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Tuomet dedame kiaušinius. Gerai išminkoma tešla ir kočiojama labai plonai. skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama orkaitėje apie 15 180 0C orkaitėje.
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilti cukrų, pieną ir kakavą. Šiek tiek maišant.
Tada lipdome eglutę- pirmiausia dedame didžiausią žvaigždę, patepame šokoladiniu glajumi, tuomet dedame mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir lipdome eglutę. Sulipdžius eglutę, paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)