Meduolinės tešlos eglutė

Perskaitytas kartų: 8679

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

medus (200 g)

cukrus (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (600 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

prieskoniai meduoliams

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į indą sudedamas sviestas, cukrus ir medus ir tirpinamas ant šiltos ugnies. Šiek tiek atvėsiname ir beriame miltus, kepimo ir prieskonius. dedame kiaušinius. Gerai išminkoma tešla ir kočiojama labai plonai. Išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama orkaitėje apie 15 minučių 180 0C orkaitėje.
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilti cukrų, ir kakavą. Šiek tiek paverdame maišant.
Tada lipdome eglutę- pirmiausia dedame didžiausią žvaigždę, patepame glajumi, tuomet dedame mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir lipdome eglutę. Sulipdžius eglutę, paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)