Meduolinės tešlos eglutė

Perskaitytas kartų: 10173

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

medus (200 g)

cukrus (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (600 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

prieskoniai meduoliams

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į indą sviestas, cukrus ir medus ir tirpinamas ant šiltos ugnies. Šiek tiek atvėsiname ir beriame miltus, miltelius ir prieskonius. Tuomet kiaušinius. Gerai išminkoma tešla ir kočiojama labai plonai. Išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama orkaitėje apie 15 minučių 180 0C orkaitėje.
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilti cukrų, pieną ir kakavą. Šiek tiek paverdame maišant.
Tada lipdome eglutę- pirmiausia didžiausią žvaigždę, patepame šokoladiniu glajumi, mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir lipdome eglutę. Sulipdžius eglutę, paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)