Meduolinės tešlos eglutė

Perskaitytas kartų: 8357

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

medus (200 g)

cukrus (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (600 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

prieskoniai meduoliams

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į indą sudedamas sviestas, cukrus ir medus ir tirpinamas ant šiltos ugnies. Šiek tiek atvėsiname ir beriame miltus, kepimo miltelius ir . Tuomet dedame kiaušinius. Gerai išminkoma ir kočiojama labai plonai. Išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama orkaitėje apie 15 minučių 180 0C orkaitėje.
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilti cukrų, pieną ir kakavą. Šiek tiek paverdame maišant.
Tada lipdome eglutę- pirmiausia dedame didžiausią žvaigždę, patepame šokoladiniu glajumi, tuomet dedame mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir lipdome eglutę. Sulipdžius eglutę, paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)