Meduolinė eglute

Perskaitytas kartų: 4017

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

kiaušinių tryniai (4 vnt.)

kiaušinis (1vnt.)

cukrus (200 g)

grietinė (200 g)

medus (200 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

miltai (700-800 g)

meduolių prieskoniai

glajui:

pienas (3 šaukštai)

cukrus (3 šaukštai)

kakava (3 šaukštai)

sviestas (3 šaukštai)

spalvoti barstukai

Gaminimas

:

Iš visų tešlai skirtų produktų išminkome tešlą.Palaikome šaldytuve apie valandą ir kočiojame labai plonai. Išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama orkaitėje apie 15 minučių 200 0C orkaitėje.
Pasidarome šokoladinį glajų – išlydome sviestą, pilame cukrų, pieną ir kakavą. Šiek tiek paverdame maišant.
Tada eglutę- pirmiausia didžiausią žvaigždę, patepame šokoladiniu glajumi, tuomet mažesnę žvaigždę, vėl tepame glajų ir eglutę. Sulipžius eglutę, pabarstome spalvotais pabarstukais ir paliekama, kad sustengtų glajus. Skanaus :)

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)