Macarons

Perskaitytas kartų: 2893

Ingredientai

:

migdolų miltai (100 g)

baltymai (100 g)

cukraus pudra (180 g)

cukrus (35 g)

maistiniai dažai

pertepimui:

sviestas (100 g)

miltelinis cukrus

Gaminimas

:

Baltymus pasendinti palaikant juos kambario temperatūroje parą laiko. Tuomet išplakti iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo. Įmaišyti maistinius dažus. Berti cukrų ir plakti, kol baltymai bus išplakti. Migdolų miltus ir cukraus pudrą kartu persijokite į didelį dubenį. Į miltus dalimis krėsti išplaktų baltymų masę ir maišyti silikonine mentele iš apačios į viršų vis įdedant baltymų. Masės nepermaišyti. Paruoštą masę į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti ant specialios silikonines kepimo formos (jei tokios nėra, tuomet reikia ant kepimo popieriaus nusipaišyti vienodo dydžio apskritimus). Palikti tešlą pailsėti apie 30-60 min., kad viršūnėlės kiek apdžiūtų. Tuomet kišti į 150° orkaitę 14-16 min. Svarbu, neperkepti, t. y. kad macarons‘ai nepradėtų . Iškeptus macarons‘us palikti atvėsti ir tik tuomet nuimkite nuo kepimo formos. Sutepkite poromis. Palaikykite macarons'us šaldytuve parą, kad susistovėtų.
O kremui kambario temperatūros sviestą išsukti su milteliniu cukrumi. Dėl spalvos įpyliau šiek tiek juodųjų serbentų sulčių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)