Ledų tortas

Perskaitytas kartų: 2857

Ledų tortas

Ingredientai

:

biskvito pagrindas aukštais kraštais (1 vnt.)

įdarui:

vaniliniai ledai (1 kg)

šaldytos uogos (300 g)

aptepimui:

kiaušinių baltymai (4 vnt.)

druska (žiups.)

cukrus (150 g)

citrinų sultys (1 valg. šaukšt)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Kiaušinių baltymus plakti su druska iki standžių putų. Po truputį, nenustodami plakti, cukrų. Biskvito pagrindą įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus šaldytas uogas. Ledus supjaustyti riekelėmis ir ant uogų. Ledus aptepti kiaušinių baltymų putomis taip, kad neliktų tuščios vietos, pro kurią galėtų patekti šiluma. Gardėsį įdėti į orkaitę ir kepti keletą minučių, kol kiaušinių baltymų viršūnėlės gražią spalvą.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)