Lašinėčiai (prie sriubos)

Perskaitytas kartų: 3010

Lašinėčiai (prie sriubos)

Ingredientai

:

pieno (1 stiklinė)

miltų (500 g.)

mielių (20 g.)

kiaušinis (1 vnt.)

druskos (pagal skonį)

rūkytos šoninės (250 g.)

svogūnai (2 vnt.)

maltų pipirų (pagal skonį)

pyrago džiūvėsėlių (1 šaukštelis)

kapotų petražolių lapelių

Gaminimas

:

Užminkoma mielinė iš miltų, mielių, kiaušinio ir druskos, kad . Po to iš jos daromi voleliai ir supjaustomi gabalėliais. Kiekvienas iš jų išplojamas paplotėliu, pridedama įdaro ir viršus gražiai užspaudžiamas (kaip virtinėlių). Įdaras daromas iš šoninės, svogūnų, pipirų, džiūvėsėlių ir petražolių. Bandelės dedamos į skardą, leidžiama dar kartą pakilti, patepama išplaktu ir iškepama. Lašinėčiai labai tinka prie kiškio kopūstų sriubos.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)