Labai skanių kibinų receptas

Perskaitytas kartų: 2430

Ingredientai

:

smulkiai supjaustyta mėsa arba kiaulienos faršas (400 g)

sviestas arba margarinas (150 g)

grietinė (120 g )

miltai (350 – 400 g)

cukrus (1 arbatinis šaukštelis)

grietinė (120 g)

druska ir pipirai

svogūnas

česnakas

Gaminimas

:

Ruošiame tešlą: sviestą arba margariną reikia sutarkuoti ir sumaišyti su 350 g miltų, maišyti, kol masė taps biri. Dubenyje suplakti kiaušinius su cukrumi ir druska ir pridėti grietinės. Gaunasi mišinys, kurį reikia išpilti į gautą birią masę. Vėliau reikia minkyti elastingą, minkštą tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų (50 g).Padėti tešlą į šaldytuvą 30 min.

Paruoši įdarą: supjaustyti svogūnus (kaip faršui) ir susmulkinti česnaką. Sumaišyti mėsą (faršą) su svogūnais ir česnaku. Pridėti , pipirų. Sulipdyti atplėšti tešlos gabalą ir suformuoti apskritimą. Įdėti įdarą, užlipdyti kraštus, suformuoti kasą.  Tepti pyragėlius kiaušiniu. Padėti į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepti 30-40 minučių, kol pyragai gražiai paruduos.

Patarimas Jei jūs neturite ėrienos arba jautienos, tai nieko baisaus. Pyragėlius galima gaminti ir su kiauliena. Mėsą geriau sukapoti, taip gaunasi skaniau, bet galima gaminti ir su faršu, irgi gaunasi labai . Dar į įdarą galima pridėti 100 ml kefyro, taip bus sultingiau.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)