Labai skanių kibinų receptas

Perskaitytas kartų: 2639

Ingredientai

:

smulkiai supjaustyta mėsa arba kiaulienos faršas (400 g)

sviestas arba margarinas (150 g)

grietinė (120 g )

miltai (350 – 400 g)

cukrus (1 arbatinis šaukštelis)

grietinė (120 g)

druska ir pipirai

svogūnas

česnakas

Gaminimas

:

Ruošiame tešlą: sviestą arba margariną reikia sutarkuoti ir su 350 g miltų, maišyti, kol masė taps biri. Dubenyje suplakti kiaušinius su cukrumi ir druska ir pridėti grietinės. Gaunasi mišinys, kurį reikia išpilti į gautą birią masę. Vėliau reikia minkyti elastingą, minkštą tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų (50 g).Padėti tešlą į šaldytuvą 30 min.

Paruoši įdarą: supjaustyti svogūnus (kaip faršui) ir susmulkinti česnaką. Sumaišyti mėsą (faršą) su svogūnais ir česnaku. Pridėti druskos, pipirų. pyragėlius: atplėšti tešlos gabalą ir suformuoti apskritimą. Įdėti įdarą, užlipdyti kraštus, suformuoti kasą.  Tepti pyragėlius kiaušiniu. Padėti į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepti 30-40 minučių, kol pyragai gražiai paruduos.

Patarimas Jei jūs neturite ėrienos arba jautienos, tai nieko baisaus. Pyragėlius galima gaminti ir su kiauliena. Mėsą geriau sukapoti, taip , bet galima gaminti ir su faršu, irgi labai skanūs pyragėliai. Dar į įdarą galima pridėti 100 ml kefyro, taip bus sultingiau.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)