Kuršėnų vyniotinis

Perskaitytas kartų: 9888

Ingredientai

:

kiaušiniai (4 vnt.)

miltai (4 šaukštai)

cukrus (4 šaukštai)

sviestas (200 g.)

kondensuotas pienas (0.5 skardinės)

varškė (100 g.)

citrinos rūgštelė

Gaminimas

:

Tešlos ruošimas. Kiaušinio išsukame su cukrumi, supilame miltus. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir supilame į masę. Viską gerai, atsargiai išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą. Kepame 200 °C orkaitėje apie 10-15 min. Nuo iškepto biskvito nulupame kepimo popierių, susukame į volelį.
Įdaro ruošimas. išsukame iki , pilame kondensuotą pieną, dedame varškę ir gerai išmaišome. Pagal skonį įdedame citrinos rūgštelės. Išvyniojame atvėsusį biskvitą, ištepame kremu, vėl suvyniojame ir dedame į šaldytuvą bent 2 val., kad sustingtų.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)