Kroasanai

Perskaitytas kartų: 6970

Ingredientai

:

miltai (300 g)

cukraus pudra (40 g)

šviežios mielės (12 g)

sviestas (150 g)

kiaušinis (2 vnt)

pienas (100 ml)

Gaminimas

:

Į išsijotus miltus pilame druską, pieną, cukraus pudrą ir kiaušinį. Viską geraiišmaišyti. Tuomet dėti ištrintas mieles ir gautą masę minkyti tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti apie 2 val. šiltoje vietoje. Tešlos tūris turi padvigubįti. Tuomet spustelėkite - ji turi atšokti. Ir vel reikia susukti į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą. Sviestui leisti suminkštėti ir išvolioti. Iš kočioti , suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis. Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą. Išvoliokite ir peiliu supjaustykite į trikampiukus. Jei norite, dabar galite deti idara, pvz. uogiene. Susukite trikampiukus, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Valandai palikite. Aptepkite kruasanus kiaušinio plakiniu sumaišytu su dviem šaukštais vandens. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 10 minučių ir 180 0C 5 minutes, kol gražiai parus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)