Kriaušių putėsiai

Perskaitytas kartų: 3151

Kriaušių putėsiai

Ingredientai

:

konservuotos kriaušės (8 vnt)

kiaušinių tryniai (4 vnt)

cukrus (100 g)

vanduo (90 ml)

natūralus jogurtas (125 ml)

mėtų šakelės (papuošimui)

Gaminimas

:

Smulkintuvu sutrinti 6 kriaušes į vientisą masę. Likusias kriaušes supjaustyti plonais griežinėliais. I vidutinio didumo dubenį įleisti kiaušinio trynius ir suberti cukrų. Plakti kol gausis šviesi puri masė. vandenį ir gerai išmaišyti. Masę su indu įstatyti į kitą dubenį su lėtai verdančiu vandeniu ir nuolat plakti, kol masė taps tiršta kaip kremas, maždaug 10 min. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti tyrę ir jogurtą. Gautą masę sudėti į skirtingus dubenėlius ar taures. šaldyti 2 valandas. Papuošti griežinėliais ir mėtomis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)