Kivinis tortas

Perskaitytas kartų: 6721

Ingredientai

:

35 proc. riebumo grietinėlė (400 g)

kiviai

kivių žėlė (1 pakelis)

brendis (2 šaukštai)

citrina (1 vnt.)

cukrus (150 g)

šokoladiniai sausainiai (200 g)

sviestas (75 g)

vanilinis cukrus (šaukštelis)

varškė (400 g)

želatina (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais iš;yginti. Padėkite į . Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su citrinos sultimis. Tada maža srovele ir maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėti į 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištripinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į kol tortas visiškai sustings. Skanaus! Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)

Komentarai:
(4)


Tiesa: Švieži kiviai tikrai neleido sustingti žele ir pratirpdė kitus sluoksnius.
2018-03-04 19:18

Karolina: Ant zele pakeliu raso, kad sviezi kiviai ir ananasai neleidzia zalei sustingti, bet atrodo, kad tai netiesa?
2013-03-24 16:07

Vaškinoks: Kaip skaniai ir gražiai atrodo.
2011-12-14 12:39

Andrius: Jėga!!
2011-11-26 22:18

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas