Kitokie grietiniečiai (su uogienės įdaru)

Perskaitytas kartų: 3971

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (300 g)

sviestas (100 g)

cukrus (75 g)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (žiupsnelis)

kepimo milteliai (2 a. š.)

Įdarui:

braškių uogienė

Gaminimas

:

Šiltą sviestą ištrinti su cukrumi, tuomet supilti kiaušinį ir po truputį dėti grietinę. Tada berti miltus ir kepimo miltelius. Viską išminkyti. Tuomet tešlą iškočioti ir daryti rutuliukus. Rutuliukus daryti su puodeliu (išspaudžiant juos tešloje). Tada padarytus tešlos rutuliukus šiek tiek pakočioti ir dėti po šaukštelį uogienės, grietinietį perlenkiame taip, kad neišbėgtų, labai neužspausti kraštų. Kepti apie 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)