Kiškučio tortas

Perskaitytas kartų: 2857

Ingredientai

:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (120 g)

bulvių krakmolas (5 valg. šaukštai)

kvietiniai miltai (120 g)

kepimo milteliai (1 arb. šaukštaelis)

abrikosų marmeladas (300 ml)

ogurtoas su abrikosais (100 ml)

varškė (300 g)

kokosų drožlės (120 g)

šviesus sirupas

Gaminimas

:

Pagrindui: išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190 C temperatūros orkaitėje – 10-15 min. nerekomenduojama darinėti orkaitės durelių. Papuošimas: Apvalūs saldainiai akims, nosiai, šokolado juostelių ūsams. Torto pagrindus atvėsinus perpjauti per pusę ir apšlakstyti sirupu. Užtepti ant pagrindo abrikosų ir padėti ant didesnės lėkštės. Vienas pagrindas bus kiškučio kūnas. Kitą pagrindą, kiškučio galvą, apipjaukite 2 cm. Šią nuopjovą supjaustyti į 4 gabaliukus: 2 kojelėms ir 2 ausytėms. Išmaišyti kremą ir sudėti ant torto. Apibarstyti tortą kokosų drožlėmis, iš saldainių sudėlioti akytes ir nosytę. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)