Kibinai su kiaulienos faršu

Perskaitytas kartų: 18189

Ingredientai

:

miltai (1 kg)

margarinas (250 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

grietinė (200 g)

druska

Įdarui:

kiaulienos faršas (1 kg)

margarinas (50 g)

universalus prieskonių mišinys (pagal skonį)

malti juodieji pipirai (pagal skonį)

virintas šaltas vanduo

Gaminimas

:

Miltus supilti į dubenį. Margariną supjaustyti gabaliukais ir į miltus, įberti druskos ir viską sutrinti (margarino gumuliukai gali likti). Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Baltymą pilti į masę, o trynį į atskirą indą. Likusius tris kiaušinius į masę. 200 g grietinės dėti į masę ir maišyti, minkyti, kol tešla nelips pie rankų. Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdarui į faršą dėti 50 g margarino (galima dėti ir smulkinto svogūno), įpilti šlakelį vandens, berti universalaus prieskonių mišinio, maltus juoduosius pipirus ir labai gerai viską išminkyti. Iš tešlos formuoti vienodo dydžio kamuoliukus, suspausti ir kočioti. Dėti paruoštą įdarą, formuoti kibinus ir sudėti į sausią skardą. Išplakti atskirtą kiaušinio trinį su šlakeliu vandens ir patepti kibinų viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Skanaus!

Įvertink:
4.8/5 (balsavo: 5)