Kibinai su kapota kiauliena

Perskaitytas kartų: 10316

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (450 g)

grietinė (150 g)

sviestas (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (pagal skonį)

kiauliena (250 g)

svogūnas

juodieji pipirai

Gaminimas

:

Sviestą sumaišyti su miltais, supilti grietinę, vėl išmaišyti, supilti plaktus kiaušinius ir suminkyti tešlą. Tešlą įdėti į indą ir kelias valandas palaikyti.
Įdarui ir svogūną susmulkinti gabaliukais, pasūdyti, papipirinti, įdėti prieskonių ir išmaišyti. Į gautą masę įpilti 3 šaukštus vandens.
Tešlą iškočioti ir ant 3-5 cm storio blyno šaukštu dėti mėsos įdarą. Užlenkti iš visų pusių, viršuje kraštus suspausti kaip pynutę. Kibinus sudėti ant aliejumi išteptos skardos, juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepti karštoje orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)