Kibinai su kapota kiauliena

Perskaitytas kartų: 10120

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (450 g)

grietinė (150 g)

sviestas (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (pagal skonį)

kiauliena (250 g)

svogūnas

juodieji pipirai

Gaminimas

:

Sviestą sumaišyti su miltais, supilti grietinę, vėl išmaišyti, tuomet supilti plaktus kiaušinius ir suminkyti tešlą. Tešlą į indą ir kelias valandas palaikyti.
Įdarui kiaulieną ir svogūną susmulkinti , pasūdyti, papipirinti, prieskonių ir išmaišyti. Į gautą masę įpilti 3 šaukštus vandens.
Tešlą iškočioti ir ant 3-5 cm storio blyno šaukštu dėti mėsos įdarą. Užlenkti iš visų pusių, viršuje kraštus suspausti kaip pynutę. Kibinus sudėti ant aliejumi išteptos skardos, patepti juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)