Keptas citrinų pudingas

Perskaitytas kartų: 4030

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

miltinis cukrus (20 g)

vanilinis cukrus (2 šaukšteliai)

kiaušiniai (4 vnt)

citrinos (2 vnt)

pienas (250 ml)

miltai (100 g)

saldi uogienė (4 šaukštai)

druska (žiupnis)

Gaminimas

:

Citrinas nuplauti (geriausia nuplikinti karštu vandeniu), nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Kambario temperatūros sviestą išsukti su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų žievelėmis. Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius sudėti į sviestą, maišyti, kol susidarys vientisa masė. Supilti pieną, citrinų sultis ir gerai išmaišyti. Pamažu įmaišyti . Iki putų suplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Sukrėsti į tešlą. indelius patepti sviestu, įkrėsti šaukštą uogienės, supilti pudingo tešlą. Indelius įstatyti į aukštą kepimo formą su vandeniu. Kepti 220laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40min. Išimti pudingą iš orkaitės, pabarstyti milteliniu cukrumi bei papuošti citrinos griežinėliu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)