Keksiukai su rabarbarais

Perskaitytas kartų: 4087

Ingredientai

:

miltai (200 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

kefyras (150 ml)

sviestas arba kepinių margarinas (80 g)

kepimo milteliai (1,5 a.š.)

supjaustyti rabarbarai (200 g)

cukrus (200 g)

trupiniams:

sviestas (50 g)

miltai (6 šaukštai)

cukrus (6 šaukštai)

cinamonas (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Rabarbarus supjaustyti nedideliais gabalėliais, aplieti cukrumi ir palikti, kol išsiskirs sultys. Kiaušinius paplakti šakute, įmaišyti kefyrą ir ištirpintą sviestą. Miltus sumaišyti su milteliais ir suberti į kiaušinių, kefyro ir sviesto masę. Viską gerai išmaišyti. Suberti rabarbarus. Šaltą sviestą sutrinti su miltais, cukrumi ir cinamonu iki smulkių trupinukų. Į keksiukų formeles dėti popieriukus, tešlos įpilti maždaug ⅔ ir trupinukais. Kepkite 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)