Keksas su romu ir razinom

Perskaitytas kartų: 4365

Ingredientai

:

minkštas sviestas (180 g)

cukrus (180 g)

razinos (150 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

romas ar brendis (100 ml)

miltai (200 g)

pienas (1-2 v.š.)

kepimo milteliai (1,5 a.š.)

druska (žiupsnelis)

cukraus pudra (1 v.š.)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo formą patepti sviestu. Razinas nuplauti karštu vandeniu. Sudėti jas į puodą, užpilti romu ar brendžiu ir ant nedideles ugnies truputį pakaitinti, kad greičiau ir išbrinktų. Sviestą įdėti į didesnį dubenį. Suberti cukrų, druską ir plakti, kol sviestas pabals, mušti po vieną ir plakti toliau. Įpilti pieno ir dar kartą viską perplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviesto ir kiaušinių masę. Ant razinų užbarstyti pusę šaukšto miltų, kad jos apsiveltų, ir suberti jas į tešlą. Išmaišyti ir krėsti į kepimo indą. Pyragą kepti apie 50 min., kol paruduos ir gražiai pakils. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)