Keksas "Mariana"

Perskaitytas kartų: 2979

Ingredientai

:

cukrus (1,5 stiklinės)

kiaušiniai (4 vnt.)

tirpintas sviestas (250 g.)

miltai (1 stiklinė su kaupu)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

džiovintos šviesios razinos (0,5 stiklinės)

smulkinti lazdyno riešutai (0,5 stiklinės)

vyšnios šviežios arba iš uogienės (0,5 stiklinės)

tarkuota citrinos žievelė (1 šaukštas)

pienas (1 stiiklinė)

Gaminimas

:

Kiaušinius su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)