Kavos tortas

Perskaitytas kartų: 3036

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

kiaušiniai (8 vnt.)

miltai (150 g)

miltinis cukrus (200 g)

kokoso drožlės

druska (žiupsnelis)

kremui:

miltinis cukrus (40 g)

grietinėlė 35% riebumo (250 ml)

tirpi kava (3 šaukštai)

konjakas (6 šaukštai)

skaldyti migdolai (60 g)

Gaminimas

:

Sviestą reikia ištirpinti ir palikti, kad jis atvėstų. Kiaušinius, cukrų ir druską plakti karšto vandens puode (puode pašildyti vandenį, po to į ji dubenį su ingridientais),kol sutirštės. Tuomet dubenį su plakiniu perdėti į šalto vandens puodą ir vėl plakti, kol atvės. Vėliau suberti persijotus miltus ir maišat supilti ištirpintą sviestą. Tada gautą tešlą supilti į kepimo formą ir iškepti. Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min. Kai iškeptas plokštainis atvės jį iššimti iš fprmos ir padalinti į dvi dalis. Jas apšlakstyti konjaku. Tuomet grietinėlę, kava ir cukraus pudrą išplakti,kol masė gausis standi. Tuomet torto šonus bei papločius aptempti kremu, uždėti antrą dalį plokštainio ir jį vėl aptepti. Apibarstyti skaldytais migdolais, kokoso drožlėmis bei paparstukais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)