Kavos ir šokolado keksiukai su maskarponės kremu

Perskaitytas kartų: 4137

Ingredientai

:

keksiukams:

razinos (100 g)

brendis (50 ml)

sviestas (120 g)

juodasis šokoladas (100 g)

tirpi kava (1 v. š.)

pienas (100 ml)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

kakava (30 g)

miltai (170 g)

kepimo milteliai (1,5 a. š.)

remui:

maskarponės sūris (200 g)

rududu (150 g)

tirpi kava (1 a. š.)

karštas vanduo (1 v. š.)

brendis (1 v. š.)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 190 . Būtų gerai, kad razinos būtų šiek tiek ankščiau išmirkytos brendyje ir nuvarvintos. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti – bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės. Kremui šaukštelį tirpios ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną (Rududu), supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremą ant keksiukų išspausti konditeriniu maišiuku arba aptepti šaukštu ar peiliu. Tinka papuošti viršų kavos pupele, aplieta šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)