Kavos ir grietinėlės likerio tortas

Perskaitytas kartų: 951

Ingredientai

:

biskvitui:

kiaušiniai (3 vnt.)

ledinis vanduo (3 v.š.)

cukrus (120 g)

vanilinis cukrus (2 a.š.)

miltai (125 g)

kakava (25 g)

kepimo milteliai (1 a.š.)

grietinėlės likeris (2 v.š.)

pertepimui:

grietinėlė (400 ml)

tamsus šokoladas (80 g)

želatina (5 g)

stipri kava (50 ml)

grietinėlės likeris (30 ml)

vanilinis cukrus (1 a.š.)

cukrus (2 + 1 v.š.)

kakava (1 v.š.)

Gaminimas

:

Biskvitui kiaušinio baltymus išplakti su vandeniu iki standumo. Toliau plakant suberti cukrų. Kiaušinio trynius su vaniliniu cukrumi ir šią masę sujungti su baltymais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę, palengva išmaišyti. Galiausiai supilti likerį. Gautą tešlą supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pašauti į įkaitintą 180 oC orkaitę 30 minučių – tikriname dantų krapštuku, ar jau . Ataušiname formoje.
Kremams grietinėlę išplakti iki standumo. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Stiprią kavą kartu su likeriu pašildyti ir joje ištirpinti išbrinkintą želatiną. Į šią masę dėti šiek tiek grietinėlės, kad temperatūra supanašėtų. Galiausiai sumaišyti su visa grietinėle. Pusę grietinėlės masės sumaišyti su kakava, tarkuotu šokoladu ir 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, o kitą su vaniliniu cukrumi ir šaukštu cukraus.
Jei biskvitas nelygiai iškilo, nupjauti viršų – trupinukai liks puošimui. Biskvitą perpjauti į 2 dalis. Dėti vieną pusę į kepimo formą, gerai apšlakstyti stipria kava su cukrumi, dėti pirma vieną pertepimą, tada antrą sudrėkintą biskvitą ir tada kitą pertepimą. Jei reikia, puošti. Padėti mažiausiai porai valandų šaltai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)