Karštas šokoladinis pudingas

Perskaitytas kartų: 3206

Karštas šokoladinis pudingas

Ingredientai

:

Sviestas (50 g)

šokoladas (50 g)

miltai (15 g ir 1 šaukštas indelių pabarstymui)

kiaušiniai (1 vnt)

cukraus pudra (25 g)

plakta grietinėlė

uogos

Gaminimas

:

 Įkaitinti rkaitę iki 200 laipsnių. Karščiui atspariame inde, virš puodo sukarštu vandeniu ištirpinti sviestą ir . Pamaišyti kol gerai ištirps ir atidėti į šalį. Pudingo ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Elektriniu plaktuvusuplakti kiaušinį, cukrų ir miltus, kol masė taps šviesi, kremo pavidalo. Tuomet į šią masę įplakti šokolado masę. Gautą masę supilti į (labiau tinka du indeliai po 175 ml) ir kepti orkaitėje apie 10-12 min., kol tešla pakils, bet nesukietės. Atskirti kepinius peiliu, nuo indelio kraštų ir išversti į lėkštes. Tiekti karštus, su plakta grietinėle ir uogomis.

(Ingredientai nurodyti 2 porcijoms).

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)