Karamelinis varškės desertas

Perskaitytas kartų: 3045

Karamelinis varškės desertas

Ingredientai

:

du kartus permalta varškė (200 g)

cukrus (150 g)

pienas (1/2 l)

vanilė (1/4 pakelio)

kiaušiniai (3 vnt)

kiaušinių tryniai (2 vnt)

aliejus (formelėms patepti)

šokolado užpilas

Gaminimas

:

Tris šaukštus cukraus ištirpinti 1-2 šaukštuose vandens, paskrudinti keptuvėje, gautą karamelę supilti į 4 atsparias aliejumi išteptas formeles. Trynius ir kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi virš garų. Pieną užvrti su vanile ir užpilti ant kiaušinių, visą laiką plakant, kol kremas pasidarys tirštas.
Kremąatšaldyt. 5 šauktus kremo atidėti. Likusį trinti po truputį dedant varškę. Varškės masę sudėti į formeles, o jas - į indą su karštu vandeniu (kad siektų 2/3 formelės aukščio). Uždengti formeles folija ir įdėjus į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepti apie 20 min.
Desertą atšaldyti ir atsargiai išimti iš formelių. Kiekvieną porciją dėti į lėkšteles su vaniliniu padažu. Desertą puošti paruoštu šokolado užpilu.

(Ingredientai nurodyti 4 asmenims.)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)