Karališkas varškėtis

Perskaitytas kartų: 7039

Ingredientai

:

pagrindui:

kiaušiniai (1 vnt.)

sviestas (80 g)

miltai (1,5 stiklinės)

cukraus pudra (0,5 stiklinės)

kepimo milteliai (1 arbat.šaukšt.)

įdarui:

varškė (800 g)

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (1 stiklinė)

grietinė (3 šaukšt.)

aliejus (3 šaukšt.)

pudingo milteliai (2 pakeliai)

pienas (1,5 stiklinės)

kokoso drožlės (1 pakelis)

Gaminimas

:

Minkštą sviestą, kiaušinį, cukraus pudrą ir miltus, sumaytus su kepimo milteliais sutriname pirštais iki vientisos masės. Plonai kočiojame ir klojame formos, kurioje kepsime, dugną, prieš tai dugną sutepus riebalais. Darome varškės masę: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius sukame iki baltumo su 5 šaukštais cukraus.Toliau varškę. Varškė turi būti būtinai labai smulki. Kuo smulkiau trinta varškė, tuo geriau. Maome varškę su trynių mase. Supilame likusį cukrų, grietinę, aliejų ir viską gerai sutriname. Toliau 2 pakelius pudingo ir maome. Toliau pilame pieną ir vėl gerai maome iki vientisos masės. Varškės masė gausis labai skysta.Gautą masę pilame į formą, klota tešla. Statome į įkaitintą orkaitę apie 200 laipsnių ir kepame apie 40 min. 3. Kai matysite, kad varškės masė sutirštės ir pradės truputį rausti viršus, imame likusius 5 baltymus, gerai suplakame iki standžių putų, kad apvertus nesipiltų, 0,5 stiklinės cukraus pudros ir dar paplakame. Pyragą stumiame orkaitės ir gautą, labai standžią baltymų masę, už ant pyrago viršaus, gausiai pabarstome kokosų drožlėmis ir vėl stumiame į orkaitę. būtinai sumažiname iki 140 laipsnių ir palaikome pyragą 10-15 min. kol pagels viršus. Skanaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)