Karališkas varškėtis

Perskaitytas kartų: 6936

Ingredientai

:

pagrindui:

kiaušiniai (1 vnt.)

sviestas (80 g)

miltai (1,5 stiklinės)

cukraus pudra (0,5 stiklinės)

kepimo milteliai (1 arbat.šaukšt.)

įdarui:

varškė (800 g)

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (1 stiklinė)

grietinė (3 šaukšt.)

aliejus (3 šaukšt.)

pudingo milteliai (2 pakeliai)

pienas (1,5 stiklinės)

kokoso drožlės (1 pakelis)

Gaminimas

:

Minkštą sviestą, kiaušinį, cukraus pudrą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais sutriname pirštais iki vientisos masės. Plonai iškočiojame ir išklojame formos, kurioje kepsime, dugną, prieš tai dugną sutepus riebalais. Darome varškės masę: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame iki baltumo su 5 šaukštais cukraus.Toliau dedame varškę. Varškė turi būti būtinai labai smulki. Kuo smulkiau varškė, tuo geriau. Maišome varškę su trynių mase. Supilame likusį cukrų, dedame grietinę, aliejų ir viską gerai sutriname. Toliau dedame 2 pakelius pudingo ir išmaišome. Toliau pilame pieną ir vėl gerai išmaišome iki vientisos masės. Varškės masė gausis labai skysta.Gautą masę pilame į formą, išklota tešla. Statome į įkaitintą orkaitę apie 200 laipsnių ir kepame apie 40 min. 3. Kai matysite, kad varškės masė sutirštės ir pradės truputį rausti viršus, imame likusius 5 baltymus, gerai suplakame iki standžių putų, kad apvertus , dedame 0,5 stiklinės cukraus pudros ir dar paplakame. Pyragą išstumiame iš orkaitės ir gautą, labai standžią baltymų masę, uždedame ant pyrago viršaus, gausiai pabarstome kokosų drožlėmis ir vėl stumiame į orkaitę. Karštį būtinai sumažiname iki 140 laipsnių ir palaikome pyragą 10-15 min. kol gražiai pagels viršus. Skanaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)