Kakavinis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 6234

Ingredientai

:

tešlai:

margarinas (125 g)

kakava (2 v.š.)

cukrus (0,5 stiklinės)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (1,5 stiklinės)

kepimo milteliai (1 a.š.)

Įdarui:

sviestas (100 g)

cukrus (0,5 stiklinės)

kiaušinis (1 vnt.)

varškė (500 g)

krakmolas (2 v.š.)

Gaminimas

:

Margariną ištirpinti, supilti kakavą, cukrų, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį ir išsukti. Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti juos į tešlą. Tešlą palaikyti 2-3 val. šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.
Įdarui išsukti iki purumo. Paeiliui dėti cukrų, kiaušinį, varškę ir viską gerai išsukti. Įmaišyti krakmolą.
Sviestu patepti formą. Imti maždaug 2/3 tešlos ir stambia tarka sutarkuoti ją į pateptą formą.Išlyginti tešlos sluoksnį. Dėti ant jo varškės masę, taip pat išlyginti. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti pyragą į , įkaitintą iki 180 °C ir kepti 40 min. Prieš tiekiant atvėsinti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)