Kaimiška kukurūzų duona

Perskaitytas kartų: 5669

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

kukurūzų miltai (225 g)

kvietiniai miltai (225 g)

kepimo milteliai (2,5 a.š.)

druska (žiupsnelis)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (250 ml)

nusunkti konservuoti kukurūzai (100 g)

Gaminimas

:

Riebalais patepti ilgą kepimo formą. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Ištirpinti sviestą prikaistuvyje, nustatę nedidelę kaitrą. Išmaišyti dubenyje abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirti trynius nuo baltymų. Įpilti į sausus ištirpintą sviestą, trynius, pieną ir viską . Užminkyti pakankamai minkštą ir lipnią tešlą. dubenyje išplakti baltymus iki standžių putų. Sukrėsti išplaktus baltymus ir kukurūzus į tešlą ir gerai . Perkelti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir pabarstyti trupučiu kukurūzų miltų. Kepti 45 min., kol duona truputį pakils ir apskrus. Iškelti ją iš formos ir atvėsinti ant metalinių grotelių. Duoną tiekti riekelėmis, vieną arba pateptą su sviestu, tinka su kepsninėje kepta jautienos nugarine arba žlėgtainiu ir pikantišku pomidorų arba paprikų padažu. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)