Jogutrinis tortas

Perskaitytas kartų: 3816

Ingredientai

:

kiaušiniai (6 vnt)

miltai ( 2 stiklinės)

cukrus (1,5 stiklinės)

jogurtas (1,3 l)

želatina (2 šaukštai)

braškės (700 g)

vanilinis cukrus

citrinos rūgštis

želė (1 pakelis)

uogos (papuošimui)

Gaminimas

:

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi (apie 10 min). Į masę sudėkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 190°C orkaitėje 20-30 min. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi plonas dalis ir supjaustykite gabalėliais. 0,5 stiklinėje vandens ištirpinkite truputį cukraus ir citrinos rūgšties. Tirpalas turi būti saldžiarūgštis. Sutrinkite braškes, įdėkite šiek tiek cukraus bei vanilinio cukraus. Abi biskvito puseles aplaistykite paruoštu tirpalu ir pertepkite trintomis braškėmis. Išbrinkintą ir ištirpdytą želatiną truputį atvėsinkite, į jogurtą ir gerai išmaišykite. Kepimo formoje sudėliokite biskvito gabalėlius ir apliekite paruoštu jogurtu. Kai jogurtas truputį sustings papuoškite vaisiais ir užpilkite paruoštą ir atvėsintą želė. šaldytuve per naktį.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)