Jogurtinis tortas

Perskaitytas kartų: 4655

Ingredientai

:

tešlai:

cukrus (6 šaukštai)

miltai (100 g)

šiltas vanduo (2 šaukštai)

kiaušiniai (2 vnt)

malti lazdyno riešutai (100 g)

kremui:

želatina (9 šaukšteliai)

konservuotos vyšnios arba avietės (1 indelis)

konservuoti abrikosai (1 indelis)

jogurtas (600 g)

medus (100 g)

sutarkuota citrinos žievelė (1/2 citrinos)

citrinų sultys (2 šaukštai)

grietinėlė (200 g)

Gaminimas

:

Gaminimas: Formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C. Kiaušinių baltymus su puse cukraus iki standžių putų, o trynius su vandeniu ir kita dalimi cukraus. Miltus sumaišyti su maltais lazdynų riešutais ir su baltymų putom sukrėsti viską į trynių masę. Kepti apie 15 . Nupilti skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišyti su 80 g medaus, sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpintą želatiną sumaišyti su jogurtu ir suplakta grietinėle. Abrikosų skystį sumaišyti su likusiu medumi ir pašildyti. sudrėkinti torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite vaisius ir uogas. Užtepkite dar kremo ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandom. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)