Jaunystės tortas

Perskaitytas kartų: 14571

Ingredientai

:

kiaušinių baltymai (8 vnt.)

cukrus (250 g)

cukraus pudra (250 g)

miltai (80 g)

žemės riešutai (400 g)

kremui:

cukraus pudra (250 g)

razinos (150 g)

vanilinis cukrus

konjakas (1 v. š.)

sviestas (250 g)

Gaminimas

:

Riešutus pakepinti ir sukapoti. miltus. Riešutus sumaišyti su cukraus pudra ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus po truputį suberti visą cukrų, , cukraus pudros ir miltų mišinį. Viską lėtai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo supilti tešlą. Kepti 100 - 120 C temperatūroje 1,5 - 2 val. Išplakti cukraus su sviestu, įdėti razinų, konjako, vanilinio cukraus. Šiuo kremu pertepti torto lakštus. Papuošti šokoladu ar beze kremu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)