Įvairių uogų pyragas

Perskaitytas kartų: 3139

Ingredientai

:

sviestas arba margarinas (150 g.)

cukrus (180 g.)

kiaušiniai (3 vnt.)

miltai (250 g.)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

pienas ( 2-3 šaukštai)

įvairios uogos (serbentai, avietės, mėlynės, gervuogės) (800 g)

grietinė (300 g.)

kiaušinio tryniai (3 vnt.)

cinamonas (žiupsnelis)

cukraus pudra

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Mikštą sviestą arba margariną trinti su 150 g. cukraus iki purios , po vieną įmayti kiaušinius, paskui - miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Supilti pieną. Viską mayti, kol tešla taps vienalytė ir glotni. Ją supilti į kepimo popieriumi klotą skardą, ir lyginti. Kepti 10-15 min. Uogas perrinkti, , nuvarvinti, serbentus nuskabyti nuo šakelių. Grietinę mayti su kiaušinių tryniais ir likusiu cukrumi. Iškeptą pyragą imti orkaitės (orkaitės nejungti) ir atvėsinti apie 5 min. Ant jo dėlioti uogas, užpilti grietinės ir trynių masę. Ir skardą vėl pašauti į orkaitę. Pyragą kepti dar apie 20-30 min., paskui imti ir atvėsinti. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra (nes pyragas nuo uogų gali būti ) ir supjaustyti kvadratėliais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)