Ittališki cantucci

Perskaitytas kartų: 3718

Ingredientai

:

miltai (300 g)

cukrus (50 g)

kiausšiniai (2 vnt.)

kepimo milteliai (1 arbatinis šaukštelis)

razinos (1 sauja)

džiovinti abrikosai (1 sauja)

saulegrąžos (1 sauja)

apelsino žievelė

vanduo (tešlos sukibimui)

Gaminimas

:

Visų pirma įsijungiame orkaitę ant 180 C, o į skardą, kurioje kepsite tešlą paklojame popieriaus. Miltus kartu su milteliais , beriame cukrų ir su šauštu viską sumaišome. šiek tiek paplakame ir pilame ant miltų ir vėl maišome, tešla po tuputi turi daytis kibi. Tuomet visus džiovintus vaisius sumaišome su saulėgrąžomis ir tarkuota aplesino žievele (galite dėti ir riešutus, pvz., migdolų ar lazdyno). Tuomet nesmulkintus džviovintus vaisius beriame į dubenį su miltais ir padedame minkyti. Pilame vandens, kad tešla darytusi lipni (pusė stiklinės galima pilti). Kai miltai jau visai sulipo ir tašla pradėjo lipti prie rankų pradedame daryti tokias pailgas bandeles, galima daryti kiek plonesnes.Iš tešlos išeis 2-3 ritinėliai, priklausomai nuo to kokio dydžio juos padaysite. Tada, kai tešla jau skardoje dedame ją į orkaitę ir kepame apie 30 min., vis dar 180 C temperatūroje. Po to, kai tešlą pakepa išimame ją iš orkaitės ir palaukiame šiek tiek kol pravės. Tuomet ritinėlius supjaustome griežinėliais arba kita jums patinkančia formą ir vėl juos guldoe į skardą. Tačiau jau džioviname 150 C temperaturoje kol jie gražiai paruduos ir apskrus, po to apverskite jų kitą pusę ir vėl džiovinkite. Kai cantucciniai arba tiesiog džiūvėsėliai pravės skanaukite! :) Sako italai mirko juos desertiniame vyne pvz. Passito arba Vin Santo, žinoma, arbata irgi tiks. O jei valgysite vienus, bus traškūs, gardūs džiūvėsėliai :). Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)