Itališkas desertas "Tiramisu"

Perskaitytas kartų: 6433

Ingredientai

:

kiaušiniai (4 vnt)

maskarponės sūris (500 g)

sausainiai „damų piršteliai“ arba sladūs krekeriai (400 g - apie 2 pakeliai)

malta ar tirpi kava (1 šaukštas)

kakava arba šokoladas (papuošimui)

cukrus (2 – 3 šaukšteliai)

Gaminimas

:

Paruošti puodelį stiprios kavos, pasaldinti 2 – 3 šaukšteliais cukraus, palaukti kol atvės ir . Karštu gerai nuplauti kiaušinius, atskirti baltymus nuo trynių į atskirus dubenis. cukrų į trynius ir plakti plakikliu, kol nesijaus cukraus grūdelių. Tuomet sudėti maskarponės sūrį(į dubenį su tryniais), ir plakti kol taps vientisa masė. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į trynių ir sūrio masę. Ant indo dugno dėti sausainių sluoksnį, apšlakstyti kava, dėti sluoksnį kiaušinių ir sūrio masės. Ant viršaus vėl sausainių, vėl pašlakstoma kava. Uždėti paskutinį sluoksnį sūrio ir kiaušinių masės ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandom. Prieš tiekiant tiramisu jį apibarstyti kakava arba šokolado drožlėmis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)